12 юни, 2015

Къде е-сгреших....?

По електронен начин си платих данъка за колата....
По електронен начин попитах .....
По електронен начин ми отговориха....

Здравейте,

по принцип всеки пункт за технически прегледи имат електронна информационна система за проверка на платени или не данъци. В случай, че този пункт няма възможност в момента да провери в тази система е възможно да Ви поискат такъв стикер.
 
 Поздрави, .......

Отидох на практика в пункта за ГТП и човешки ми отговориха, "Да така е ! И връзка имаме, но СИСТЕМАТА иска да сканира оригиналната бележка от общината, прескочете ... ще ви дадат бележка "

Системата.....Продължение -------------------------------------------------------------
Отивам до общината, електронен уред раздава електронни номера. Падна ми се номер 88 за осмо гише. "Дотук добре!", рекох си и зачаках. Бързо-бързо електронното табло изписа моя електронен номер и посочи къде да се явя.

Служителка със строг (но справедлив) поглед ме посреща: " Е-Ге-Не !".
Тя е професионалист, въвежда ми ЕГН-ето, гледайки ме в очите. Но и аз не се предавам, казвам си цялото ЕГН на един дъх и без грешка.

 Стоя гордо наведен, чупката е около 90 градуса... нивото на гишето е на ниво два пръста под пъпа ми (премерих го!). Нивото на служителката е малко по-надолу...

Щрак "Ентър" и вече имам хартиен документ, че съм си платил данъка по електронен път.

От там нататък е лесно:  голям талон, малък талон, гражданска отговорност, ляв мигач, десен, стоп и задна, къси-дълги, волана, газове... плюс още 20 минути електронно въвеждане на данните и Хондата става законен и технически изправен участник в движението. Догодина до е-амина...

Няма коментари:

Публикуване на коментар